Over recruitment

Sourcing bootcamp! Kirsten ging op pad

Dat het wereldwijde web vol staat met zin en onzin is iedereen wel bekend. Wanneer je gaat ‘surfen’ duurt het soms even voordat je de juiste pagina of content hebt gevonden. Gelukkig bestaan er tal van technieken om ervoor te zorgen dat je snel de informatie vindt die voor jou relevant is. Binnen het Recruitment vak heeft dit een mooie term, genaamd sourcing.

Onze Resource Manager (Kirsten) is op het gebied van sourcing al heel ver, maar ruimte voor verbetering is er natuurlijk altijd. Om die reden nam zij deel aan de tweedaagse Sourcing & Search bootcamp die vanuit De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op 11 november jl. werd georganiseerd.

De bootcamp vond plaats in Hotel de Heerlijckheid in het bosrijke Ermelo. Een toplocatie waar alles tot in de puntjes was verzorgd. Met een groep vakgenoten leerden zij alles over het vinden van geschikte kandidaten voor openstaande vacatures. LinkedIn is natuurlijk een belangrijk kanaal, maar ook buiten LinkedIn zijn een heleboel manieren te vinden om in contact te komen met jouw doelgroep. Wist je namelijk dat er veel data scientists zijn die gek zijn van schaken? En wist je dat je een elektromonteur beter kunt vinden op relevante fora over elektrotechniek?

Aan de slag met sourcing!

Tal van voorbeelden passeerden de revue deze twee dagen en naast interessante discussies, gezelligheid bij het diner en een darttoernooi, kropen ze ook achter hun computer om hun opgedane kennis toe te passen in de praktijk. De boodschap van sourcing is: kijk goed naar je zoekresultaten. Is het irrelevant? Zijn het te veel zoekresultaten? Pas dan iets aan in je zoekopdracht. Volgens Kirsten is de gemaakte zoekopdracht de beste leermeester!

Mocht je niet eerder van sourcing gehoord hebben, type dan gerust eens onderstaande zoekopdracht in je Google zoekbalk:

(Recruiter OR Recruitment) AND (IT OR ICT) AND (Hoorn AND ”werving en selectie”) AND ”solliciteren”

Leuk hè! Je ziet nu www.ngagerecruitment.nl als eerste zoekresultaat en wat nog leuker is… Je hebt zojuist zelf een Boolean searchstring gebruikt en mag jezelf nu een Sourcing beginner noemen!

Wil jij de kneepjes van het sourcing vak ook leren? En lijkt het je tof om het web af te speuren om de juiste kandidaten te vinden voor onze vacatures? Dat kan! Wij zijn namelijk doorlopend opzoek naar Resource Consultants en Recruiters. Bekijk hier onze vacatures.