Over recruitment

Traineeship Recruitment, Demi (22) deelt haar ervaring!

Een recruitment traineeship bij NGage, hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Demi is nu 5 maanden werkzaam als Recruitment Trainee bij ons en kan je daarom alle ins-and-outs vertellen. Ze deelt in onderstaande blog haar ervaringen, tips an tricks. Lees vooral verder!

Wat heeft jou getriggerd om te starten met ons traineeship?

Ik heb gestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en heb in mijn laatste jaar stage gelopen bij City ID, een hotelgroep uit Amsterdam. Ik werkte daar op de evenementenafdeling en was verantwoordelijk voor de evenementen van A tot Z. Na mijn stage ben ik hier gaan werken, maar ik merkte dat de reisafstand me tegenstond. Wat ik vooral leuk vond binnen eventmanagement was het vele bellen, plannen en met mensen werken. Ik ging in de omgeving van Hoogkarspel op zoek naar een baan waarbij sales en het sociale aspect gecombineerd werden. Ik zag de vacature van NGage en het traineeship leek me een goede combinatie van nieuwe dingen leren en mijn talenten en interesses toepassen. Zo geschiedde en nu zit ik hier al 5 maanden met veel plezier.

Hoe zagen jouw maanden als trainee er uit?

Je wordt eigenlijk vanaf de eerste dag goed begeleid en opgevangen. Je krijgt gelijk te horen wat je gaat leren en hoe je traineeship er uit komt te zien. Eigenlijk is het heel overzichtelijk en bestaat het traineeship uit dezelfde fases als een recruitmentproces. Je doorloopt deze fases stap voor stap en op je eigen tempo. Zo ga je bijvoorbeeld eerst aan de slag met LinkedIn en het sourcen van Developers om vervolgens te leren hoe je deze telefonisch kwalificeert. In de volgende fase leer je dan weer de andere kant van het vak, namelijk die van de klant. Zo werk je stap voor stap naar de laatste fase: Het closen van een deal!

Een voordeel vond ik dat je dus in korte tijd alle aspecten van het vak voorbij ziet komen en dat je zelf kunt aangeven waar je meer begeleiding nodig hebt. Er is echt ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en proces, want iedereen heeft andere verbeterpunten. Je bent hier alles behalve een nummertje.

Door wie word je begeleid?

Het leuke is dat je vanuit het hele team trainingen krijgt. Natuurlijk is de Recruitment Manager het vaste aanspreekpunt, maar je leert door de diverse trainingen het hele team kennen. Je traineeship begint met contact met je collega’s van HR en marketing voor de administratie en het inrichten van je LinkedIn bijvoorbeeld. Vervolgens leer je de meiden van ons resource team goed kennen tijdens de sourcing trainingen. Zodra je echt met recruitment aan de slag gaat krijg je on-the-job trainingen. Deze zijn één-op-één en worden gegeven door de Senior en Principal Recruiters. Dit vond ik zelf heel leuk en variërend.

Ook worden je nog externe trainingen aangeboden. Onze trainster Karin komt eens in de zoveel tijd op kantoor om wat verder de diepte in te gaan over bepaalde casussen waar je tegenaan loopt of om je te helpen met jouw struikelpunten. Ik wil zelf bijvoorbeeld nu meer leren over hoe ik kandidaten voorbereid op een sollicitatie. Op basis van die behoefte bereid zij een training voor om mij te helpen. Verder is het echt leren door te doen in dit vak, want er zijn zoveel situaties te bedenken waar je je niet op kunt voorbereiden. Dat vind ik alleen maar leuk!

Wat vond je leuk aan je traineeship recruitment?

Ik vond het vooral leuk om zoveel met alle collega’s te sparren en veel van elkaar te leren in korte tijd. Als je me nu vraagt welke grote lessen ik geleerd hebt tot nu toe, zit dat hem vooral in mijn gespreksvaardigheden. Hoe stel je de juiste vragen, hoe kom je tot de kern van iemands motivatie en hoe herken je soms de diepere laag in een telefoongesprek? Dat soort vragen behandel je veel en vind ik heel leuk om te doen.

Ik ben zelf erg ambitieus en leergierig. Ik was het al gewend om 40 uur per week te werken en vind dit alles behalve een straf. De weken vliegen om en je krijgt ook de vrijheid om soms wat eerder weg te gaan om lekker te sporten bijvoorbeeld. Voor mij is het bij NGage een ideale balans.

Wat waren jouw hoogtepunten?

De wintersport staat ongetwijfeld op #1. Zo’n uitje verbindt je wel echt met elkaar en je spreekt mensen toch eens over privézaken of andere dingen. Het is gewoon leuk om herinneringen te maken je collega’s en dat doen we bij NGage veel. Er zijn door het jaar heen diverse leuke uitjes, waardoor je altijd iets hebt om met elkaar naar uit te kijken. Dat, in combinatie met nieuwe dingen leren en hard werken past echt goed bij mij.

Stel je twijfelt om te beginnen?

Twijfel je of recruitment iets voor jou is? Ga dan voor jezelf na waarom je twijfelt en kom vooral eens langs om je vragen te stellen of de sfeer op kantoor te proeven. Als je sociaal en leergierig bent ingesteld kan het zeker een goeie kickstart zijn voor jouw carrière. Nog steeds niet overtuigd? Je kunt mij of altijd eens een berichtje sturen via LinkedIn! Check verdere informatie omtrent ons traineeship via onderstaande button.