Over recruitment

”Wat is Sourcing en wat doet een Resource Consultant?”

NGage Recruitment biedt een bijbaan aan als Resource Consultant in Hoorn. Je hebt de vacature misschien al voorbij zien komen, maar wat houdt die bijbaan nou precies in? Als Resource Consultant houd je je bezig met het vak sourcing en wij vertellen je in deze blog alle ins-and-outs!

Personeel gezocht! Wat nu?

Heb je een vacature? Dan zet je een deze op de website en wacht je net zolang totdat de juiste kandidaat op deze vacature solliciteert. Een methode die door veel werkgevers nog steeds wordt gehanteerd, maar die door de enorm krappe arbeidsmarkt flink is achterhaald. Er staan nu simpelweg meer vacatures online dan dat er personeel beschikbaar is. Dit vraagt dus om een andere benadering. Werkgevers moeten nu zelf actief op zoek naar personeel. Maar, hoe werkt dit? Niet alle bedrijven beschikken hiervoor over de tijd, kennis en middelen. Een werving & selectiebureau beschikt hier in veel gevallen wel over. Laat NGage Recruitment nou bij de top van Nederland horen als het gaat om werving & selectiebureaus. Niet zonder reden kloppen er daarom tal van werkgevers bij ons aan om hun te helpen bij hun vacaturevraagstuk. Sourcing is hierbij de oplossing en hier kom jij als Resource Consultant in beeld.

Wat is Sourcing?

Voordat je als Resource Consultant kunt beginnen met sourcen, is het van belang dat je eerst een goed beeld hebt van de doelgroep waarnaar je op zoek bent en weet waar jouw doelgroep zich bevindt. Bij NGage Recruitment is het dus belangrijk om te weten waar de IT Specialisten zijn. Is dit in een online gaming community? Is dit op een forum over programmeren? Of is dit op een website waar IT Specialisten hun programmeerwerk uitwisselen? Zodra je weet waar jouw doelgroep zich bevindt, kan het sourcing werk beginnen. Sourcing betekent dat je op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor jouw vacature en deze kandidaten hiervoor gaat benaderen. Binnen NGage Recruitment maken wij gebruik van verschillende sourcingkanalen om in contact te komen met geschikte IT Specialisten. Denk aan LinkedIn, CV databases, onze eigen kandidatendatabase en IT nichewebsites. Als Resource Consultant begeef je jezelf dus in verschillende hoeken van het wereldwijde web om geschikte kandidaten te vinden en te benaderen. Tijdens jouw inwerkperiode word je getraind en begeleid om het sourcing vak goed onder de knie te krijgen.

Het Sourcing vak zou je misschien opvatten als een vrij technisch vak. Niets is minder waar. Je bent namelijk altijd in contact met mensen en hoort veel over hun ambities en persoonlijke verhalen. Binnen de functie van Resource Consultant komen techniek en mens helemaal samen.

Techniek en mens gaan hand in hand

Nu je door middel van sourcing een aantal interessante kandidaten hebt gevonden voor jouw vacature, is het zaak dat je deze kandidaten weet te enthousiasmeren voor de vacature. De kandidaten die jij benadert zijn vaak niet op zoek naar een nieuwe baan en krijgen meer berichten van andere Resource Consultants en Recruiters. Hoe ga je hier mee om? Natuurlijk word je hier als Resource Consultant in begeleid en getraind. Ook doen wij een beroep op jouw creatieve vermogen en kun je zelf nadenken over hoe je kandidaten tekstueel beïnvloedt en enthousiasmeert. Met onze trainingen gaat het jou als Resource Consultant lukken om in contact te komen met de IT Specialisten die je zoekt en sta je altijd in contact met verschillende mensen uit de IT wereld. Een technische en sociale functie waarbij techniek en mens hand in hand gaan.

Lijkt dit vak jou wel wat? Klik op de onderstaande button om de vacature te checken. Als Resource Consultant bij NGage Recruitment doe je namelijk nog veel meer! Romy vertelt je graag meer over de functie.