NGage in beeld

“Ski avonturen in Zell am See!”

Het wintersportseizoen is al even van start en Ngage Recruitment kon natuurlijk dit jaar niet achterblijven. Waar we vorig jaar nog aan het struinen waren door de mooie Duitse stad Hamburg, ging de reis dit jaar naar het sneeuwrijke en sprookjesachtige Zell am See.

Onderweg naar Zell am See

Ons avontuur begon in het centrum van Hoorn. In koffertjespolonaise begaven we ons naar het station in Hoorn en na een overstap en een snelle hap bij Amsterdam CS, stapten we in de trein naar Düsseldorf. Tijdens de treinreis stonden we stil bij het succesvolle 2019, werden er spelletjes gedaan en keken diverse collega’s spannende series op Netflix.

Na een aantal uren hobbelen in de trein kwamen we aan in Düsseldorf. Daar hadden we net te kort tijd om de stad te bezichtigen, maar lang genoeg om gezellig even een maaltijd te scoren bij een van de lokale restaurantjes. Het eten smaakte iedereen goed. Dit gold ook voor de zwerver die op een afstandje ons eten nauwlettend in de gaten hield en uiteindelijk de restjes soldaat maakte. Dat mocht de pret niet drukken en nadat de laatste boodschappen werden gescoord bij het station, stapten we de nachttrein in om de volgende ochtend aan te komen in het gezellige en mooie Oostenrijk.

Even leek het alsof we in Spanje waren beland. Door de ramen in de trein zagen we namelijk een strakblauwe lucht en een stralende zon die ervoor zorgde dat de temperatuur flink opliep. Iedereen was het er over eens dat het een luxeprobleem was en we ons een mooiere start van de wintersport niet konden wensen. Nadat we waren ingecheckt in het luxe Schönblick hotel (naast een Spar – en daar kom ik later even op terug) kon iedereen zich eindelijk in zijn/haar ski-outfit hijsen en richting piste gaan.

(Apres..) Skiën maar!

Waar het overgrote deel van het team getrainde skiërs of snowboarders zijn, was er ook een deel van het team echt nog niet ervaren genoeg om zich op de blauwe piste te begeven. Om die reden werd er een piepjonge skileraar ingeschakeld die een poging deed om Recruiters Sem, Roël, Eliza en Maurice de pizzapunt eigen te maken. Laten we het er op houden dat het overgrote deel van dit clubje beter is in recruitment 😉

Het andere deel van het team ging als een speer naar beneden. Een aantal van ons hebben alvast wat sneeuw gehapt als voorgerecht op de berg voordat we begonnen aan de knoflookrijke pizza’s bij de goedgemutste Italiaanse restauranthouder. Na wat spelletjes te hebben gedaan in het hotel vertrokken we naar de Silent Disco bar in het centrum van Zell am See. Waar team groen de laatste kraker van Guus Meeuwis meeblèrde ging team blauw los op een heftige Techno plaat. Na een aantal uurtjes de voetjes van de vloer te hebben gedanst was bijna iedereen het er over eens om richting hotel te gaan en wat rust te pakken voor de volgende dag.

Bijna iedereen… Coach Bas vond het namelijk het ideale moment om ’s-nachts aan sight seeing te doen in Zell am See. Zijn was telefoon leeg, hij was de naam van hotel vergeten en dit resulteerde in een drie uur durende wandeling en bezoekjes aan verschillende Spar supermarkten. Hij was namelijk niet vergeten dat het hotel vlakbij een Spar supermarkt was. Na een aantal uurtjes vond hij het welletjes en vertrok ook hij eindelijk terug naar het hotel.

De grote finale

De volgende dag skiën stond al gauw voor de deur. Deze dag werd ingeleid door het lijflied van Kelly ‘Gutemorgen Sonnenschein’ dat iedereen aan het einde van de trip vrolijk meezong. Waar het ene deel van het team even de rust pakte in een zonnestoeltje, stond het andere deel klaar om een lange tocht te maken. Na onze ski avonturen proostte iedereen op deze succesvolle, zonnige en gezellig dag en sloten we af in een après skibar vlakbij ons hotel. Er werd gekletst, geproost, gelachen en gevallen (toch Erik? 😉)

Voor een deel van het team was zaterdag de laatste skidag en deze dag moest dus optimaal benut worden. Om die reden hesen sommigen van het team zich in een kekke onesie om zo de piste af te sjezen. Na een heerlijke maaltijd ging een deel van het team richting de nachttrein om te beginnen aan de tocht naar huis.

Het andere deel van het team besloot op zondagavond te vertrekken met het vliegtuig en hadden dus nog een extra avond après-skiën en een dagdeel skiën voor de boeg. Ook deze avond begon met wat spelletjes in het hotel en eindigde in onze oude vertrouwde Slent Disco bar. Ook deze avond werd weer stil gestaan bij de behaalde successen. Na een aantal afdalingen op zondag, was het toch echt tijd om in te pakken en met het vliegtuig te vertrekken. Na een rustige vlucht richting Amsterdam nam iedereen afscheid van elkaar en was iedereen het er over eens dat dit weer een zeer geslaagd Ngage uitje was. Op naar volgend jaar!