Terug naar het overzicht

"NGage Recruitment houdt van Hoorn!"


3 juni, 2019

|

0 reacties

Wij als team van NGage Recruitment zijn trots op onze locatie aan het Markermeer in Hoorn en delen deze liefde voor onze locatie graag met onze bloglezers!

Een stukje geschiedenis
Hoorn heeft een rijke geschiedenis. Volgens een Friese legende werd de stad al in 716 gesticht door een stiefzoon van koning Radboud en in de tijd van de Gouden eeuw was Hoorn een zeer welvarende stad. De schepen van Hoorn voerden met goederen over de hele wereld. Als je hedendaags in Hoorn rondloopt kun je nog vele gebouwen ontdekken die uit de Gouden eeuw stammen, zoals De Waag op De Roode Steen en De Oosterpoort. De inwoners van Hoorn leefden in die tijd van de visserij en de handel. Met de opkomst van de VOC is Hoorn zo welvarend geworden in de Gouden eeuw en ook kun je nu nog in de stad veel panden zien die uit deze tijd stammen. Op De Roode Steen in het centrum van Hoorn staat een negentiende-eeuwse bronzen standbeeld van Jan Pieterszoon Coen, die in de tijd van de VOC veel welvaart naar de stad heeft gebracht. Hoewel Hoorn in de 18e eeuw heel rijk was, zakte de welvaart later in de 18e eeuw in en was er ontzettend veel armoede. Tegenwoordig is Hoorn een stad met een streekfunctie en is er veel bedrijvigheid. Hoorn telt ongeveer 68.000 inwoners, maar is haar Oudhollandse karakter uit de bloeitijd niet kwijtgeraakt!

De toekomst van Hoorn
In de toekomst zal de Markermeerdijk tussen Hoorn en Amsterdam worden versterkt. Vandaar dat er ook een nieuw recreatiegebied ontworpen is dat het nieuwe aangezicht van Hoorn gaat worden. Er komt een vergroot strand tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht bij de Grote Waal met onder andere een strandpaviljoen! Onze locatie zal direct uitzicht bieden op dit strand en het is dan ook maar vijf minuten lopen vanaf ons pand. Vanuit de omwonenden klinken er positieve geluiden over deze plannen en wij als team van NGage zijn ook erg enthousiast en benieuwd naar dit nieuwe uitzicht vlakbij ons kantoor!

Onze favoriete plekken in Hoorn
Wij als team gaan geregeld de stad in om te genieten van onze favoriete plekjes. Zo lunchen wij iedere vrijdag buiten de deur, dit kan zowel bij Bakker Bart zijn als bij Broodje van Jan. Ook gaan wij de eerste vrijdag van de maand uitgebreid lunchen bij bijvoorbeeld De TuynKamer, Gewoon Lekker of Hemels in Hoorn. In onze pauzes genieten wij echt ontzettend van onze locatie dichtbij het stadshart! Na de lunch gaan er geregeld collega’s een rondje om langs het Markermeer en door het centrum om even lekker uit te waaien en te ontspannen. Zo kunnen we hierna weer uitgerust aan de slag op onze locatie die ons een mooi vrij uitzicht over het Markermeer biedt.

Iedere laatste vrijdag van de maand is het tijd voor de Vrijmibo. Dan gaan we met het hele team de stad in om een drankje te doen bij bijvoorbeeld De Kade, De Klinker of De Beiaard. We proberen iedere maand naar een ander café/restaurant te gaan om zo nog meer te ontdekken van ‘onze’ gezellige stad.

Betrokken bij de stad
Wij zijn gek op Hoorn en willen dit dan ook graag laten blijken! Zo zijn wij deze maand een samenwerking aangegaan met de pas geopende koffietent genaamd Koffie van Hoorn en JM Fruitpakketten. Nu kunnen we dagelijks genieten van heerlijk vers fruit en een heerlijk bakkie koffie.

Ook zijn onze kantoren ingericht met meubels uit de streek, zoals bij Kaldenbach Meubels en wij proberen vooral onze producten en diensten bij lokale ondernemers te kopen. Onze websites hebben we bijvoorbeeld te danken aan Hoorns eigen Medialex. Als bedrijf sponsoren wij daarnaast ook vaak activiteiten die in de stad worden georganiseerd. Zo zijn wij een van de trotste sponsoren van de Waterweek in Hoorn. Ook heeft u onze naam wellicht voorbij zien komen in de VUE bioscoop in Hoorn of langs verschillende voetbalclubs in de omgeving. Zo proberen wij als team betrokken te blijven in de buurt, want wij hebben een hart voor Hoorn!

Wil jij ook werken op een van de mooiste plekken in Hoorn? Bekijk dan nu onze vacatures op onze vacaturepagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*