Terug naar het overzicht

"Een dag als IT Recruitment Consultant bij NGage Recruitment"


16 oktober, 2018

|

0 reacties

“Recruitment is een lifestyle” zegt één van de eigenaren van NGage Recruitment. Er komt zo ongelofelijk veel bij kijken! Toch denken er niet veel mensen aan om zelf als recruiter aan de slag te gaan, terwijl het juist één van de leukste, meest uitdagende en afwisselende beroepen ter wereld is! Hoe ziet een dag als Recruitment Consultant bij NGage Recruitment er eigenlijk uit? Je leest het in deze blog!

 

Hoe ziet jouw dag eruit als Recruiter?

Om 08.15 uur kom je ons kantoor binnen en check je direct even Monsterboard: misschien zijn er programmeurs die gisteravond laat hun CV online hebben gezet die jij kunt bellen. Daarna zet je voor jezelf een kop goede bonenkoffie, terwijl je buiten het opkomende zonnetje over het Markermeer ziet schitteren. Met je koffiemok in de hand start je samen met je collega’s de dag. Waar liggen jouw prioriteiten? Wat verwacht je aan het eind van de dag bereikt te hebben? Een deal, een nieuwe klant, het schrijven en uitzetten van een vacature en het kwalificeren van een nieuwe kandidaat: het kan allemaal!

Eenmaal achter je bureau hangt je belafspraak al aan de lijn voor een job specificatie met je nieuwe klant. Je gaat dit bedrijf voor het eerst helpen in de zoektocht naar nieuwe collega’s en je zoomt samen met de lead developer in op de vacature: welke technische kennis is vereist? Hoe ziet het bedrijf er uit en wat voor persoon past het beste in het team? Na afloop verwerk je nog wat e-mails en LinkedIn acceptaties van nieuwe connecties. Tijd voor de lunch! Met het hele team even lekker weg van je werkplek en de maag vullen met een verzorgde lunch aan tafel. Tijdens de koude winterdagen neem je het na het eten als Luigi of Peach op tegen je collega’s in een fanatiek spelletje Mario Kart of daag jij jouw collega’s uit voor een potje Pool. Wanneer het zonnetje schijnt haal je samen met je collega’s een frisse neus tijdens een rondje door Hoorn na een lekkere picknick op het strandje tegenover het kantoor.

Na de lunch belt je kandidaat: hij is dolenthousiast nadat hij vanochtend voor de tweede keer bij jouw klant is langs geweest op sollicitatie. Hij heeft een goed beeld gekregen van het team en de software en hij ziet zichzelf bij een mooie aanbieding zeker aan de slag gaan binnen dit bedrijf. Je belt in de middag dus nog een paar keer heen en weer tussen de CTO en de kandidaat om te bemiddelen over de arbeidsvoorwaarden en je kunt beide partijen aan het eind van de dag feliciteren met hun nieuwe medewerker en baan! Succes vier je samen; daarom laat je al jouw collega’s door middel van een slag op de gong weten dat er weer een kandidaat en klant aan elkaar gekoppeld zijn!

Tussen het closen van de deal door, doe je een belrondje onder jouw netwerk van software ontwikkelaars in jouw regio. Eén van de developers vertelt je over zijn huidige werksituatie en wens om zich verder te oriënteren op de arbeidsmarkt. Na een uitgebreide kwalificatie bespreek je alvast wat mogelijkheden die in jouw hoofd al opkomen als opties die matchen met zijn wensen. Hier wil je direct mee aan de slag en hopelijk kun je zo snel mogelijk enkele gesprekken inplannen! Moe, maar voldaan stap je naar buiten en ga je de avond tegemoet.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Word jij enthousiast van een dag als Recruitment Consultant? En ben jij een harde werker die energie krijgt van het behalen van resultaten en zou je het zelf willen gaan doen? Lees dan hier onze vacatures. Binnen drie maanden word jij opgeleid tot een succesvolle IT Recruiter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*